Persol

Persol er en sammentrækning af det italienske ”per il sole” eller sagt på dansk ”for solen”. Persol er dog ikke kun solbriller selvom disse kommercielt set var brandets første claim to fame. Persols brillestel er klassisk italiensk kvalitetsoptik fra øverste hylde rent håndværksmæssigt. Der er ikke gået på kompromis med noget hverken når vi taler design eller materialer. Rigtig mange Persol kunder forbliver Persol kunder når de først har prøvet et par af det ikoniske mærkes brillestel.

Guiseppi Ratti, fotograf og ejer af Berry Opticians begyndte sin produktion af solbriller, i hjembyen Torino i 1917. Særligt piloter og racerkørere blev hurtigt en loyal kundegruppe, men viste sig samtidig som perfekte reklamesøjler for Persols produkter. En strategi som senere blev fulgt op med at udvikle solbriller til filmstjerner og placere sine solbriller i først italienske og sidenhen også amerikanske film. De første filmstjerner vi forbinder med Persol er de italienske ikoner Marcello Mastroianni og Sophia Loren. Siden hen blev Steve McQueen nærmest synonym med Persol, og det er stort set umuligt at opdrive et billede af netop McQueen uden at han bærer sine Persol solbriller. Den dag i dag, mange år efter den amerikanske filmstjernes død, fungerer han stadig som ”ansigt” for Persol. 

I 70´erne og 80´erne sponserede Persol en række spektakulære ekspeditioner, til bl.a. Nordpolen, Sydpolen, Mount Everest igen et marketingskridt foran resten af branchen, efter samme model som tidligere var brugt med bl.a. piloterne. I det hele taget er mange af Persols forretningsstrategier noget der har dannet skole for resten af optikbranchen. Persol udviklede tidligt en række patenter på bl.a. sine fjedrede chanirer (sammenkoblingen mellem en brilles front og brillestængerne), der sikrede solbrillebæreren en høj komfort og perfekt pasform. 

Designmæssigt har Persol et meget karakteristisk præg. En Persol ligner en Persol. Stærke referencer til tidligere tiders linjer, men med et umiskendeligt moderne præg. Persol er et naturligt valg hvis have klassikeren over dem alle; men formår på samme tid at være den måske allermest moderne brille og solbrille lige nu.

Persols brillestel og solbrillestel føres i samtlige Thiele butikker landet over.