Nina Ricci

Haute Couture modehuset Nina Ricci blev grundlagt i Paris, af Maria ”Nina” Ricci og hendes søn Robert i foråret 1932. Ricci blev kendt for at arbejde med stoffet direkte på mannequindukker for at sikre, at tøjet fik den rigtige pasform. Marias design blev hurtigt kendt for den raffinerede, romantiske og altid feminine følelse, som efterhånden er blevet synonym med huset Ricci.

Sideløbende med Marias haute Couture rober, eksperimenterede og satsede modehuset også stort på parfume-siden. I 1948 lanceredes Nina Riccis parfumeafdeling, duften ”L´Air du Temps”, som med lidt god vilje kan oversættes til ”tidens duft/luft”. Duften gav for alvor Nina Ricci vind i sejlene, og blev (og er i stadig) husets mest populære vare. Nina Ricci er som en lille kuriositet, også kendt som designer af en lang række store flyselskabers uniformer.

De nyeste brille-kollektioner fra Nina Ricci, fejrer charmen hos, og den tidløse elegance af, de store mode ikoner i 60'erne og 70'erne. Kollektionen fremstår dog stadig med en moderne stil, med en sensuel følelse af tilbagelænet femininitet og den unikke poetiske franske charme. Nina Ricci producerer både briller og solbriller til kvinder og har igennem snart mange år været en populær vare hos det kvindelige publikum hos THIELE.