Børn og briller

Når børn viser sig at have brug for briller, er det selvfølgelig noget forældre tager meget alvorligt. Og i den forbindelse bliver vi som optikere ofte spurgt til råds om alt, der har med børns syn og briller at gøre. Nogle af de spørgsmål, der går igen, har vi samlet her, så flere kan få gavn af informationerne.

Loven siger ...

Børn under 10 år altid undersøges af en læge eller øjenlæge, før de må få briller hos optikeren.

Hvor mange børn bruger briller?

Man kender ikke tallet, for der er ingen undersøgelse på området. Vi har kun vores egne tal at gå ud fra - og ifølge dem er det ca. 3-4% af de 4-6 årige, der bruger briller, og tallet stiger til næsten 12-15% af de 16 årige.

Meget tyder på, at stadigt flere børn har brug for briller - og de bliver yngre, når de får dem. En af grundene er at man i dag er langt mere opmærksom på symptomerne ved nedsat syn. For det andet skal børns øjne i dag klare flere timers koncentreret arbejde - både i skolen og i den tid de bruger foran tv og computer dagligt. Det stiller større krav til synet.

24 måneders garanti på junior briller.

Hos Thiele kan du trygt vælge den brille, dit barn allerhelst vil have. Du behøver ikke være bange for, at alle pengene er tabt, hvis brillen går i stykker. Er uheldet ude, dækker vi 50% af brillens pris inden for 24 måneder fra købsdato. Undtaget er dog almindeligt slid, herunder småridser på brilleglassene. Garatien gælder fra det øjeblik, dit barn forlader butikken med sin nye brille. Har vi ikke længere brillestellet i vores sortiment, erstatter vi med en brille i samme prisklasse.

Ødelagte brilleglas erstattes med glas i uændret styrke. Vær dog opmærksom på, at juniorbrillen også er dækket af den gennerelle styrkegaranti på 6 måneder.

Garantien på junior briller gælder ikke hvis brillen er mistet.