Saint Laurent

Da Yves Saint Laurent som kun 18 årig, blev ansat som protege for selveste Christian Dior, blev vejen til en ekstraordinær modehistorie lagt. Christian Dior dør 4 år senere, og som blot 22 årig, får Yves Saint Laurent overdraget chefstolen, hos hvad der også dengang var et af verdens største modehuse. Efter 5 år som chef for modehuset Dior, starter Saint Laurent i 1963 modehus i eget navn; og resten er som siger, historie.

Da Yves Saint Laurent dør i 2008 efterlader han sig et hus der på alle måder er en af den Parisiske modescenes sværvægtere. Få designere, hvis nogen overhovedet, har opnået samme helgenstatus iblandt sine kollegaer. YSL var en mester, og den samlede masse af hans arbejde, er en kunstarv der har været med til at forme hvordan mænd og kvinder både før, nu og i fremtiden kommer til at klæde sig. YSLs design var i deres samtid, ofte kontroversielle og nytænkende, men altid skarpe og relevante. Med tiden er mange af Saint Laurents design, blevet klassikere der har formået at overleve modens skiftende luner. Yves Saint Laurent har aldrig selv haft som mål at skabe klassikere, for som han sagde det:

”Classics were not always timeless. They were at some point new, revolutionary, groundbreaking.”

Selvom modehuset i dag har skiftet navn til Saint Laurent videreføres de knivskarpe design og den bagved liggende filosofi stadig ufortrødent. Hos Thiele har vi valgt Saint Laurents stel og solbriller til kunder med et sikkert stilkompas. Kunder der ikke skifter retning bare fordi det blæser lidt, men også til de modige der vil prøve en ny stil.