Generelle råd til nye 1-dags kontaktlinsebrugere
Og Acuvue Oasys 1-Day

Nervøs for at komme i gang med kontaktlinser?

Er du ligesom mange andre lidt betænkelig  ved at komme i gang med kontaktlinser? Det er der for langt de fleste heldigvis ingen grund til.

Men der er dog fortsat mange myter om kontaktlinser, og herunder kan du se to af de mest almindelige: 

Kontaktlinser er ubehagelige at have på
I modsætning til nogle af de tidlige kontaktlinser er de fleste moderne kontaktlinser tynde og bløde, hvilket gør dem mere behagelige at have på. Mange er fremstillet af materialer, der indeholder masser af fugt, og som er åndbare, så der kan trænge ilt igennem dem. De fleste mærker slet ikke at de har dem på!

Kontaktlinser er svære at sætte i eller få ud
At sætte kontaktlinser i, eller tage dem ud, er faktisk lettere end man tror. Det kan selvfølgelig tage lidt tid at vænne sig til – og måske også en smule tålmodighed i starten. Men din optiker vil hjælpe dig rigtig godt i gang og lære dig, hvordan du bedst kan gøre det.

Øvelse gør mester

Det kan kræve lidt tid og øvelse at vænne sig til at tage kontaktlinser på og af, ligesom med mange andre nye vaner – men snart gør du det uden at tænke over det. Det er forskelligt fra person til person hvor længe det vil tage at vænne sig til. Hvis du synes, at det varer for længe, og du har problemer med syn, komfort eller håndtering af linserne, er det bedst, at du taler med din optiker.  

Sådan tager du kontaktlinser på og af

Her kan du se et par korte videoer, som viser dig, hvordan du kan tage dine linser på og af igen. Disse anvisninger er tænkt som et supplement til det, din optiker har vist dig; følg altid din optikers anvisninger.  

Et par gode råd til at tage linser på og af

 • Prøv at give dig selv mere tid til at gøre dig klar om morgenen, indtil du har lært teknikken
 • Hvis linsen har svært ved at slippe din finger, sørg for din finger er helt tør – så slipper den lettere

Her er 3 gode grunde til at prøve kontaktlinser fra ACUVUE®:  

 1. Fremragende komfort hele dagen
  Den ultratynde kant giver en følelse af at næsten ingenting er der – og teknologien i linsen efterligner øjets naturlige tårefilm. Det giver en fremragende komfort – hele dagen
   
 2. Nem håndtering
  ACUVUE® OASYS 1-Day familien er kendte for den nemme håndtering.
   
 3. Også gode til dig med bygningsfejl
  ACUVUE® har en særlig øjenlågsstabiliserede design, som er med til at holde kontaktlinserne på plads, når du blinker, så du får et klart og stabilt syn – selv hvis du har bygningsfejl.
   

ACUVUE® OASYS 1-DAY er et varemærke tilhørende Johnson & Johnson. © Johnson & Johnson Vision Care Ireland Unlimited Company (UC)

Det er vigtigt at benytte kontaktlinser på den korrekte måde. Få mere information hos din Thiele-optiker.

Bestil